Het orkest De dirigent Het bestuur Gespeelde werken

Zoroaster is het enige strijkorkest in Utrecht dat zich volledig toelegt op het spelen van klassieke muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Daarbij heeft Zoroaster ook altijd werk van Nederlandse componisten op het programma staan. Omdat ons repertoire niet het meest voor de hand liggend is, zijn de programma's uitdagend en gevarieerd.

Strijkorkest Zoroaster is in 1984 door studenten opgericht om amateurmusici in de gelegenheid te stellen hedendaagse muziek uit te voeren. Sindsdien is Zoroaster deze doelstelling trouw gebleven en heeft het vele prachtige concerten gegeven. Bij recente concerten zijn onder andere werken van Keuris, Hartmann, Britten en Van Hemel uitgevoerd. Het orkest is in het verleden gedirigeerd door Oane Wiersma, Jos Vermunt, Otto Tausk en Simon Casali en staat inmiddels al twintig jaar onder beziel(en)de leiding van Herman Draaisma.

Zoroaster speelt jaarlijks twee programma’s en bestaat uit ongeveer zestien leden. Al onze leden zijn gevorderde amateurmusici of semiprofessioneel (en een enkeling professioneel). De sfeer is ontspannen en er is altijd ruimte voor eigen muzikale inbreng van leden. Na de repetitie drinken we vaak gezellig een wijntje, biertje of sapje.